Αρχική » 4η Γιορτή μανιταριού

4η Γιορτή μανιταριού

Ο καιρός την Κυριακή ήταν σύμμαχός μας, ο κόσμος πολυάριθμος (πάνω από 500 άτομα) και ενθουσιασμένος με την έστω και μικρή φυγή του στη φύση.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών μαζί με την Κοινότητα Λειβαδίου και αρωγούς το Δήμο Θέρμης, την Πολιτική Προστασία Θέρμης και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να δώσουν χαρά στους εκατοντάδες φυσιολάτρες.

Η μέρα ξεκίνησε με την εισήγηση του κ. Δημήτριου Βολοβότση, όπου εξηγήθηκαν τα είδη των μανιταριών, τα βρώσιμα και τα επικίνδυνα είδη και άλλες σημαντικές πληροφορίες για αυτό το τόσο εντυπωσιακό βρώσιμο είδος.

Ακολούθησε εξόρμηση χωρισμένη σε 2 groups για συλλογή μανιταριών από το πλούσιο δάσος της Λειβαδιώτικης φύσης και συλλογή – επίδειξη τρούφας από τον ειδικό τρουφοκυνηγό και τα εκπαιδευμένα σκυλιά του κ. Παναγιώτη Βαρυπάτη.

Όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν μανιταρόσουπα, ριζότο μανιταριών και κριθαρότο μανιταριών που υπήρχε σε αφθονία από το μεγάλο μας χορηγό κ. Φώτη Παρασκευαίδη και την εταιρεία του, ο οποίο ήρθε από την χώρα των μανιταριών, που δεν είναι άλλη από την πόλη των Γρεβενών!

Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να συνοδεύσει τα μανιταροπιάτα του με άφθονο κόκκινο και λευκό κρασί, που υπήρχε με την σημαντική χορηγία του συντοπίτη μας κ. Νικόλαου Μοναχά από την κάβα που διατηρεί.

Επισκέπτες μπορούσαν να προμηθευτούν προϊόντα μανιταριών, τραχανά και χυλόπιτα και άλλα είδη τοπικά και δυσεύρετα από το κιόσκι του συλλόγου και του χορηγού μας.

Ακολούθησε αναφορά στους παρευρισκόμενους και περιήγηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου από τον πρόεδρο της Κοινότητάς μας και καθηγητή κ. Δημήτριο Γουδήρα.

Ευχαριστούμε τον κ. Θεόδωρο Καράογλου και τον κ. Βασίλειο Μουστάκα αντιδήμαρχο του Δήμου Θέρμης, την κα Μαυρογονάτου από το δασαρχείο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μας ενίσχυσαν και μας γέμισαν αισιοδοξία με την παρουσία τους και δήλωσαν έκπληκτοι με την τόση έντονη προσέλευση του κόσμου. Επίσης, ευχαριστούμε και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην διεκπεραίωση της εκδήλωσης!

Για άλλη μια φορά ο σύλλογός μας, αυτές τις δύσκολες  εποχές έδωσε μία αισιόδοξη χειμερινή νότα στους πολύ πιεσμένους αυτόν τον καιρό πολίτες.