Αρχική » Πολιτική προστασία

Πολιτική προστασία

Σκοπός της πολιτικής προστασίας είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης και εν γένει δράσης που διέπεται από ειρηνικά και φιλανθρωπικά συναισθήματα. Πάντα υπό τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος, σε περιόδους καταστροφών και εκτάκτων αναγκών (χιόνια, πλημμύρες, πυρκαγιές, αναζήτηση αγνοούμενων κ.α.) προσφέρει βοήθεια με υλικό και έμψυχο δυναμικό, στα πλαίσια διάσωσης. Έτσι, σε μια εποχή ολοένα και αυξανόμενων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, η έννοια του εθελοντισμού αποκτά εξέχουσα σημασία. Υπογραμμίζει την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου η άμεση παροχή βοήθειας κατά την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων είναι ιδιαίτερα επιτακτική. 

Το παράρτημα της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης στο Λιβάδι ιδρύθηκε το 2014 από ενεργούς πολίτες της κοινότητας. Ο πολιτιστικός σύλλογος Λειβαδιωτών ήρθε σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Λιβαδίου Ηρακλή Ταυλίκο, ο οποίος αποδέχτηκε να αναλάβει δράσεις οι οποίες είναι συνυφασμένες με την εκπαίδευση και την διοργάνωση ημερίδων για επείγουσες καταστάσεις υγείας η φυσικών καταστροφών σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της πολιτικής προστασίας.

Στην πολιτική προστασία Λιβαδίου υπάρχουν πρόσωπα απολύτως εκπαιδευμένα που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης της περιοχής καθώς και άμεσες Πρώτες Βοήθειες. Μέσα στις αρμοδιότητες των εκπαιδευμένων ανθρώπων μας είναι και ο χειρισμός του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που έχει διαθέσει ο Πολιτιστικός σύλλογος με δαπάνες του. Επίσης, υπάρχουν αντιασφυξιογόνες μάσκες, ιατροφαρμακευτικό υλικό και άλλα είδη, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς ώστε η ομάδα να ανταπεξέρχεται σε επείγουσες καταστάσεις.

Έκτακτη ανάγκη για τον απινιδωτή.
Ηρακλής Ταυλίκος τηλ. 6980 787 832